Wat Bedoelt Men Met Musicality?

Dit bericht is voor de heren (Dames mogen dit uiteraard ook (mee)lezen)). Aanstaande vrijdag zal Patrick het in de eerste 10 minuten hebben over “Musicality”.

Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik vroeg me echt af “Wat bedoelt men met Musicality?”. En aangezien ik niet als een suffel te boek wilt staan…..deed ik maar alsof ik het wist. Mocht jij het al weten dan is dit bericht met andere woorden niet voor jou bedoelt.

Volgens de woorden van Salsaventura (AKA Morry) zelf is Musicality: Musicality staat voor het begrijpen en spelen met de muziek terwijl je danst. Wow! Nog veel te leren voor Aswin Ganga.

Salsaventura.nl geeft op zondag 19 maart 2017 een bootcamp Musicality: http://www.salsaventura.nl/inschrijven/?abonnementsVormId=0fecee5d-0769-4fcf-bf8f-150dafe6ae05

> > Voor ons heren is Musicality SUPERBelangrijk omdat dit weer samenhangt met GOED Sturen.< <

Wat leer je dan bij Musicality?

Bij Musicality leer je alles over de Salsa muziek en wat je ermee kan doen als je eenmaal op de dansvloer staat.

Wat ga je onder andere leren? (Tekst is geplukt van de website van Salsaventura.nl)

1. Foundation of Salsa Music
2. How to dance in time with the music
3. Skips van 5 naar 1
4. Plaat en zijn verhaal
6. Catching Breaks

1. Foundation of Salsa Music

De essentiele basisprincipes van Salsa muziek. Je leert welke instrumenten er worden gebruikt, hoe je deze herkent en hoe je deze kan gebruiken om de juiste maat te vinden.

2. How to dance in time with the music

Hoe vind je de maat en hoe blijf je op de maat dansen? Door middel van verschillende technieken en strategieën leer je de maat te herkennen, erop te starten en deze consequent aan te houden.

3. Skips van 5 naar 1

Binnen Salsa muziek wordt door muzikanten gebruik gemaakt van hetgeen wij dansers ‘Skips’ noemen. Daarbij speelt de band, meestal na een muzikale break, nogmaals een 1e tel (in plaats van een, zoals je zou verwachten, een 5e tel). Tijdens deze bootcamp leer je deze skips te herkennen en leer je hoe je weer eenvoudig, samen met je partner, terugkomt in de juiste maat.

4. Plaat en zijn verhaal

Iedere plaat vertelt een verhaal.
Door te luisteren naar dit verhaal ontdek je dat de muziek is opgebouwd in fases; introductie, begin, montuno, einde. Zoals de muziek een opbouw heeft kan je ook de dans opbouwen. Dit door iedere fase van het nummer een eigen invulling te geven. Tijdens de bootcamp leer je de verschillende fases herkennen en leer je wat voor combinaties passen bij de fase waarin je danst.

5. Break down the wall

Van mannen wordt verwacht dat ze vooruit denken op de dansvloer.
Dit denken gebeurt doordat er wordt gezocht in de ‘database’ waar alle combinaties liggen opgeslagen. Dit denken belemmert grotendeels het vermogen om goed naar de muziek te luisteren. Met andere woorden: er zijn 2 kamers: een kamer met de muziek en een kamer met de database.
Tijdens de bootcamp leer je het verschil tussen horen en luisteren en ontdek je hoe je combinaties met je partner kan uitvoeren terwijl je toch actief luistert naar de muziek.

6. Catching Breaks

Het leukste onderdeel van de bootcamp is het moment dat je de muzikale breaks (de stops) gaat gebruiken in je dans. Ontdek hoe je muzikale breaks aan hoort komen en ontdek wat je erop kan doen.

Hierna is geen dansje meer hetzelfde!

Nogmaals de link naar de workshop: http://www.salsaventura.nl/inschrijven/?abonnementsVormId=0fecee5d-0769-4fcf-bf8f-150dafe6ae05

Vinden Van De 1

Om alvast een beetje er in te komen heb ik hier een video waarbij wordt uitgelegd hoe je de eerste 3 tellen kunt vinden. Blijkbaar is 1 bij de start van de piano?: