Rijst bakken:

nodig:
-eieren

  • blikje doperwten
  • gekookte rijst
  • ui
  • chilipoeder of madame jeannette peper
  • 5-spice powder
  • zwarte peper
  • beetje roomboter
  • zout
  1. Ui fijn snijden; madame jeannette fijn maken, eieren (stuk of 5) klutsen met een beetje zout. Eventueel peper aan toevoegen
  2. in de pan eerst de eieren in een beetje olie roerbakken tot het gaar is. Daarna ei verwijderen uit de pan
  3. olie verwarmen, ui toevoegen en gaar bakken. Doperwten uitgelekt toevoegen en wat zout. Als de doperwten zacht geworden zijn (of gaar) dan de ei weer terug in de pan. Alles goed doorbakken.
  4. Gekookte rijst toevoegen en alles goed doorelkaar roeren tot niets meer aan elkaar vastgeplakt zit.
  5. Paar kleine stukjes roomboter toevoegen, zout en peper naar smaak, half tot kwart theelepel 5-spicepowder toevoegen.
  6. Alles goed doorbakken, en dan eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *