Chili

Boodschappen voor chili con carne:

  • 1 grote pot bruine bonen
  • 1 mix voor chili van honig
  • 2x rode paprika
  • 1x 300gr gekruid kipgehakt AHMED
  • thuis in de voorraadkast is blikje maïs en er zijn nog uien bij de gootsteen aan de rechter kant.

Bereidingswijze:

  1. De paprika’s en uien schoonmaken en fijnsnijden.
  2. In de donkere grote tefal pan wat olie verhitten en daarin de kipgehakt los en bruin bakken. Toevoegen wat zwarte peper en chilipeper (niet teveel) 5 piment korrels en 2 laurierblaadjes.
  3. Als het kipgehakt gaar is, de gesneden paprika, ui en maïs toevoegen. Goed omroeren.
  4. De mix voor chili en 350ml water toevoegen. Goed omroeren, deksel op de pan op medium vuur even laten koken tot de paprika wat zachter is.
  5. De bruine bonen uit de pot in n zeef gieten en even afspoelen. Vervolgens toevoegen aan de pan. Goed omroeren. 100ml water toevoegen, extra paprikapoeder en chilipoeder toevoegen. Vuur zachtjes zetten en laten koken tot de bruine bonen makkelijk met n lepel kapot te drukken zijn. Dus dat ze zacht is geworden.
    Alles duurt bij elkaar 45min tot max 1uur voor t klaar is. Succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *