253 Uren Salsa Dansen Verder…Het Lijkt Ergens Op

Gerekend vanaf oktober 2016 met een gemiddelde van 13 uur Salsa dansen per week. Heb ik momenteel (4,5 maand verder) 253 Salsa dansen er op zitten. Het gemiddelde van 13 uur Salsa per week is opgebouwd uit:

  • Les
  • Thuis oefenen
  • Salsa Feesten afgaan en oefenen uiteraard

We Zijn Er Nog Lang Niet

Nu ik wat uurtjes dansen er op heb zitten begint het er eindelijk een beetje op te lijken. We zijn er nog lang niet. Mijn inschatting is dat ik op zijn best nog 6 maanden aan de bak moet om enigszins een Salsa dans ergens op te laten lijken.

Maar ik denk dat het realistischer is om aan te nemen dat het toch nog een 12 tot 18 maanden gaat duren voordat het een beetje gaat zoals ik wil.

Wat Moet Er Allemaal Gebeuren?!

Ik moet nog leren om beter naar de muziek te luisteren en daar op te anticiperen. Ik moet mijn sturen verder goed aanpassen aan de dame. Nog helderder sturen is erg belangrijk. Schakelen in het sturen is ook erg belangrijk. Ik moet veel beter leren de energie te herkennen van mijn partner. Daarmee moet ik veel beter leren te schakelen met mijn energie, mijn energie is ALTIJD (erg) hoog. Dus rustiger, relaxter en lager zitten in mijn energie is erg belangrijk om te leren toe te passen. De combinaties goed toepassen is erg belangrijk, de combinaties en figuren aan elkaar lijmen staat ook veel sierlijker.

Salsa State Of Mind

Vorige week in Grounds had ik mentaal best wel e.e.a. te verwerken. Ik kreeg best wel wat mentale klappen te verwerken omdat er nauwelijks dames dansten die beginner of minder advanced waren. Het waren allemaal dames die bediend werden door heren die veel, veel, veel, veel, en veel beter waren dan ik.

Daarbij gaven een redelijk wat dames mij niet de “ruimte” om te dansen. Vanwege de toch wel redelijk hoge Bitch-Factor die er bij Grounds toentertijd speelde moest ik redelijk wat mentale “klappen” verwerken.

Gisteravond bij Salsaventura XXL en vrijdagavond bij Salsa aan de Haven ben ik met een ander State of Mind de feesten in gegaan. Ik ging er veel meer voor en ging ook veel meer van mijzelf uit. Ik focuste op genieten, ik focuste op leuk dansen het naar mijn zin hebben. Ik focuste op de basis, ik focuste op de ritme, ik focuste op sturen. Doordat mijn zelfvertrouwen meer beetje bij beetje op level is, waren afgelopen vrijdag- en zaterdagavond erg leuk.